неделя, 7 август 2011 г.

Ивайло Димитров с три награди от „BALKANFEST 2011”












Ивайло Димитров се завърна от 3-тия международен фестивал за авторска музика „BALKANFEST 2011” провел се в Босна и Херцеговина на 21.07.20011г .Във фестивала взеха участие 47 изпълнители от Хърватска,Босна и Херцеговина,Сърбия,Черна Гора и България, като единствения представител на страната ни - Ивайло Димитров бе удостоен с три награди :
- Najbolja interpretacija - (награда за най добро изпълненеие) – присъдена от журито на фестивала
- Nagrada za nastup na “BALKANFEST 2011” - ( награда за участие във фестивала ) присъдена от организаторите на фестивала
- Zlatni microfon - ( златен микрофон ) - статуетка - награда на публиката
„Recite njoj” - (Кажете й ) е името на песента направена специално за фестивала ,която слушателите съвсем скоро ще могат да чуят и в ефира на блгарските радиостанции. Текста е написан от Ружица Пехлич , музика – Иван Рандов , аранжимент - Иван Рандов ,Мартин Димитров и Сергей Стойнов.
Поканата за участието във фестивала идва още през месец декември 2010г. , когато Ивайло е в Босна за участие в заснемането на новогодишната програма на „ BALKANDISC PRODUKCIJA „. Представя четири български народни песни .След успешното представяне и последвалите отзиви , директора и музикалния продуцент му правят предложение да работи за фирмата ,както и да бъдат издатели на албума с българска народна музика който изпълнителя подготвя . От „BALKANDISC PRODUKCIJA” идва и предложението да направят CD с песни на сръбски език . С първата песен на сръбски която записват Ивайло се явява на фестивала .Приемствеността от страна на публиката е неочаквана дори и за самия изпълнител. Още при появяването му на сцената и след поздрава отправен към публиката следва бурно аплодиране , а след първите акорди от песента вече всички танцуват .... „Дори и проливния дъжд който се изсипа от небето докато Ивайло представяше своята песен не бе в състояние да прогони няколкохилядната публика събрала се за фестивала .” - писаха няколко печатни издания от Босна и го тълкуват като добър старт и вещаят блестяща кариера за нашия изпълнител .
„...Благодарен съм за възможността предоставена ми от “Balkandisc Produkcija”да работя за фирма в която работят едни от най – големите имена на Босна и Херцеговина - Кемал Маловчич , Шемса Сулякович , Фазлия,Рифат Тепич,Хако Обич,група „Бисер” ,Ада Грахович,Мехо Хрштич ....” – сподели Ивайло Димитров в интервю за слушателите на БНР.

автор - Христина Начева
фотограф - Георги Димитров






сряда, 8 юни 2011 г.

Ивайло Димитров с ново видео през есента




Приключиха снимките за новите видео клипове на Ивайло Димитров.Изпълнителя на народни песни завърши новия си проект - снимките на четири нови видеоклипа които ще можем да видим през есента.Клиповете са снимани специално за "Фолклор тв"в китното село Долен намиращо се между планините Пирин и Родопи на 30 км. от град Гоце Делчев.Участие в продукцията взеха танцьори и музиканти от ансамбъл "Гоце Делчев"- София. "Вечерай Кате","Неда оди","Една е Манда в Търново" и "Малка мома вода вади" са имената на четирите песни заснети от екипа на телевизията под ръководството на режисьорката Любка Борисова .


Фотофраф Богдан Шахънски .

четвъртък, 16 декември 2010 г.

Ивайло Димитров с нов Календар за 2011г .


От 15 декември в магазинната мрежа и разпространение на печата ще бъде пуснат новият календар за 2011 година на Ивайло Димитров. Можем да видим Ивайло в костюми от всички фолклорни области на страната ни , съобразени и с разнообразния репертоар на изпълнителя .Тук могат да бъдат намерени и цитати от текстовете на песните , които ще бъдат включени в предстоящия диск ." Вечерай Кате","Неда оди","Една е Манда в Търново","Байрак се развява" са само малка част от песните които ще можем да чуем. Албума озаглавен "Вечерай Кате" носи името на песен от репертоара на изпълнителя. За снимките му партнира една от солистките на ансамбъл "Гоце Делчев" - Милена Стефанова.Фотограф - Богдан Шахънски .