Певицата Малина

Истинското име на поп фолк певицата Малина е Малина Станчева Ставчева. Родена е в град Севлиево на 7 юни 1967 г. Известна със сценично присъствие и танцувални умения (подобно на Софи Маринова), както и с много си дуетни изпълнения с Азис. Макар, че е родена в Севлиево, певицата израства в гр. Ловеч. Произхожда от семейство на ветеринарни лекари, има брат с 2 години по-голям от нея. Също като свойте родители певицата Малина също завършва ветеринарна медицина в гр. Стара Загора, а през 1990 година и се ражда син, който се казва Симеон.

Занимава се професионално с народни танци над 10 години, по-късно и с ориенталски и като танцьорка в орк. "Джипси авер" гастролира по много градове от бишва Югославия и Швейцария. След запознанство със сръбски продуценти в Швейцария и се отваря възможност да издаде албум в Сърбия, но войната по това време там обърква плановете и се налага да мине време. Това довежда до завръщането на Малина в България, където подписва договор с "Пайнер мюзик". Музикалната и кариера започва през 2000 година, когато тя на шега изпява хита на Цеца - Кукавица на парти, където е забелязана от музикалните си продуценти. Имало е предложения и за други варианти на артистичен псевдоним, но в крайна сметка Малина остава с рожденното си име. След започването на професионалната кариера на певицата, тя провежда много участия в Турция, Испания, Агнлия, Кипър, Македония, Германия, Белгия, Гърция, Швейцария и други държави.

През 2004 година Малина взима участие в първото национално турне на "Пайнер мюзик" - "Планета прима". Изнасят представления в 15 големи градове в страната, а в него взимат участие и други певици: Анелия, Мария, Гергана, Райна, Емилия, Камелия, Глория и др.

През следващите години дуото Малина и Азис е превръща в едно от най-успешните дуети в поп фолка за всички времена. Техните хитове жънат успехи наред, за което естествено получават и много музикални отличия. Една от последните награди на Малина е от 2012 година, тя печели наградата за Най-хубави поп-фолк балади на Ladies Awards.

През годините Малина прави много съвместни продукции за дуетни песни с много нейни колеги и колежки. Прави дуети с Десислава, Емилия, Илиян, Галена, DJ Jerry, Анелия, група Expose и др. Най-много обаче остават дуетните изпълнения с Азис - 9 на брой.

Малина е участвала в турнето на "Планета Пайнер" 5 пъти, през 04-05-06-07-10 година. Също така и в концерти за рожденни дни и Годишни музикални награди на Телевизия „Планета“.

Биографията и включва повече от 15 музикални отличия. Част от тях са: (2000) Най-оригинално сценично присъствие, (2002) Най-предпочитан денс клип - "Обичам лудо", (2003) Най-предпочитан денс клип - "Леден свят", (2005) Най-атрактивно представяне на лятното турне "Планета Прима 2005", (2005) Видеоклип на годината - "Не знаеш", (2010) Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип — трио МЕГА - "Аларма", (2010) 10 години атрактивна и впечатляваща сценична кариера и много други.